top of page
AMPOSTA_IM 7_panoramico_edited.jpg

Comissaria de Mossos d'Esquadra

Projecte per la nova comissaria de Mossos d'Esquadra a la ABP d'Amposta

ADEQUACIÓ A L’ENTORN
La comissaria contribueix a articular l’espai públic que comparteix amb l’arxiu comarcal existent, en aquesta illa d’equipaments. Com a frontissa del conjunt d’equipaments, la comissaria dóna façana al carrer que connecta amb el casc antic del municipi.
Al tractar-se d’un solar pla, l’edifici s’adequa al vial i s’aconsegueix una transició d’escala formal igual a l’edifici de l’arxiu comarcal, conformant un conjunt unitari pel que respecta a la volumetria

SINGULARITAT I CARÀCTER
De formes senzilles, pures i netes sense ornaments, la volumetria de la comissaria manifesta la seva voluntat d’assolir la condició d’edifici públic emblemàtic del municipi. El seu caràcter escultòric potencia les obertures molt definides que mostren amb racionalitat i claredat l’accés. L’edifici esdevé una icona que representa el col·lectiu de la policia catalana.

CRITERIS D’ESTALVI ENERGÈTIC
El coeficient de forma ha estat petit degut al seu disseny compacte, que juntament a l’agrupació de les finestres han produït un estalvi energètic.
La façana ventilada a base de ceràmica proporciona una solució adequada tècnicament sostenible amb el medi ambient.
Control d’assolellament amb sistema motoritzat de “screens” de fibres sintètiques mòbils. Ventilació natural de totes les estances. Aprofitament de la llum solar, totes les sales de treball gaudeixen de bona il·luminació natural. Sistemes d’enllumenat d’alt rendiment i baix consum.

Dades significatives

Galeria del projecte

bottom of page